Tuis » Nuus » Alex Martinez bespreek sy rol by Univision Noticias en die toekoms van klankmenging
DCIM100GOPRO

Alex Martinez bespreek sy rol by Univision Noticias en die toekoms van klankmenging


AlertMe

Vraag: Vertel ons 'n bietjie van wie u is en wat u doen.

A: Ek is die klankoperateur van Univision Noticias, die nuusvleuel van Univision Network, waar ek die voorreg gehad het om ongeveer sewe jaar te werk. Ek dek meestal ons nuusprogramme oor live netwerk. Dit sluit in Primer Impacto, Noticiero Univision, Noticiero Univision en UniMás en Noticiero Univision Edicion Nocturna. Ek werk ook aan die groter spesiale nuusgebeure, soos toesprake oor die Amerikaanse Staat van die Unie, Amerikaanse en Latyns-Amerikaanse verkiesingsdekking en pouslike besoeke oor die hele wêreld, onder vele ander.

DCIM100GOPRO

V: Hoe het u by die uitsaaiklankbedryf beland? Wat het jou laat besef dat dit die loopbaan is wat jy wou volg?

A: Ek het uitgesaai vanweë my liefde vir klank, ons vinnige skedules en die inhoud wat ons dek. Ek is mal daaroor om onder druk te werk. Of dit nou 'n nuusberig oor die hele wêreld is of 'n presidensiële verkiesing hier in die state, my span lyk altyd of dit regtig skyn in hierdie scenario's; en ek is gelukkig daarmee. Ek het ook graag uitgesaai omdat ek vir 'n groter gehoor wou meng. Die groeipotensiaal op netwerkvlak om van regstreekse konserte na die ateljee en regstreekse uitsending te gaan, is groot; u kan nie veel groter word as 'n netwerk wat deur soveel mense in die VSA gesien word en na soveel ander lande regoor die wêreld gesimuleer word nie.

Maar my poging tot klank dateer terug na die hoërskool toe ek werk vir 'n vriend van my wat 'n DJ was by 'n plaaslike radiostasie. Destyds het ek 'n nag $ 50 per nag gemaak, meestal rekordkaste binne en buite voorkoms opgeplak en tydens die gebeure daarmee gaan hang. Dit was my eerste ervaring om die krag wat klank het oor luisteraars se emosies en hul manier van dink te sien. Ek was vasgehaak. Ek wou leer hoe die resep saamgestel is. Kort daarna het ek 'n vakleerlingskap begin met 'n plaaslike klubeienaar wat my vir die volgende dekade seinvloei geleer het, hoe om te meng en selfs 'hoekom' stroombane soos hulle optree. Meng live bands het my liefde vir klankmengsel en die tegniese vaardigheid wat nodig is om dit behoorlik te doen, versterk. Dit was halfpad deur hierdie vakleerlingskap dat ek besluit het om formeel vir 'n tweede kollege te gaan, hierdie keer op klank gefokus.

V: Wat het u na Univision gelei?

A: Dit was regtig serendipitous. Ek het gewerk vir Avid's Pro Tools Certification School as studenteadviseur, en Univision het eendag gebel omdat hulle hul klankoperateurs wou ondersoek. Hulle het egter nodig dat die instrukteur tweetalig moes wees. Die oproep het na my gekom omdat ek die enigste adviseur op die terrein was wat tweetalig was. Hulle het my na hul ateljees genooi vir 'n toer, en ek het verlief geraak op die vinnige tempo en hoë energie op stel. Hulle het net so toevallig na 'n nuwe klankoperateur gesoek, en ek het by die geleentheid gespring.

Vraag: Hoe het u klanktegnologieë gesien, en die manier waarop klank vasgelê, gemeng en gelewer word, ontwikkel in u loopbaan? Hoe het dit die programmering of die manier waarop u werk verander?

A: Toe ek begin met klank, gebruik ons ​​nog steeds band- en reel-tot-reel, so ek dink dit is veilig om te sê dat klanktegnologie geweldig ontwikkel het. Die vordering van opname analoog tot opname op digitale en nie-lineêre redigering was die grootste verandering wat ek gesien het. Alles is onmiddellik beskikbaar om te meng en te redigeer. Ons kan 'n opgeneemde segment verander, dit redigeer en dit binne sekondes na die meester stuur. Dit het ons in staat gestel om nou binne enkele minute alle relevante nuus te kan opdateer en gereed te hê vir die volgende versending in die volgende tydsone.

Aan die afleweringskant is die huidige uitsaaistandaard moontlik nie meer akkuraat nie. Die grootste verandering wat ek gevind het, is dat ons nou meer meng vir gehore op aanvraag wat op verskillende platforms instem. Ek voorsien dat ons formaat binne die volgende paar jaar sal verander en aanpas as 'n norm. Soortgelyk aan die manier waarop musiek van CD-kwaliteit na MP3-formate migreer, sal ook die uitsending op dieselfde manier ontwikkel. Oudioingenieurs sal die uitdaging van sy kykers moet oorkom van tuisopstellings in 5.1 en mono-luidsprekers van 'n slimfoon wat regstreeks van 'n sosiale media-webwerf af stroom. Die outomatisering van sekere take word ook meer gereeld.

Vraag: Wat beskou u as die grootste verandering aan die vermenging van programme in die volgende vyf jaar?

A: Die grootste verandering is die onmiddellikheid van alles en die kwaliteit wat dit ingestuur het. Die hoeveelheid seinverlies en kompressie wat plaasvind wanneer iets gestroom word, gaan 'n groot faktor wees in die komende jare. Alles wat nuuswaardig is, sal op sosiale media gebaseer wees en hoe vinnig ons op die lug kan kom om ons gehore in te lig. Ek hoop net ons verloor nie die kunsvorm van die vermenging van die evolusie tot sosiale media en outomatisering nie. As u sekere klankprotokolle outomatiseer, verloor u die aanraking wat ons shows so verswelg en emosioneel maak. Ek kan ons gehore deur die emosionele hoogte- en laagtepunte en oorgange van ons verhale op die lug lei en hulle laat voel asof hulle na 'n samehangende vertoning kyk - nie net 'n klomp ewekansige stories wat aanmekaar geslaan is nie. Dit word slegs bereik met werklike vermenging binne die regte dinamiese omvang.

V: Wat is die werkvloei wat u volg?

A: By die meeste shows sit ek by die regisseur en gaan deur die saamtrek wat hy saam met die res van die produksie gemaak het. Op grond van die behoeftes van die vertoning, sal ek dan ons vloerbestuurder ontmoet en hom vertel watter muise en combo's ek nodig het, en wat die vertoning vir elke afsonderlike segment benodig. Alles word bepaal, gebaseer op hoeveel beweging ons het: hoeveel gaste, vertaalvereistes, ens. Dan werk ek saam met die tegniese produksiebestuurder om die live te bespreek satelliet voed. Op daardie stadium plak ons ​​die live feeds in een van ons Calrec-konsoles op en maak dit op soos nodig, sodat dit uitgesaai en gehalte is. Laastens vestig ons kommunikasie met ons interne ateljee en alle nodige eksterne bronne en terugvou-mengsels. Dit sal ook enige mengsel minus wat nodig is vir genoemde vertoning insluit.

V: Watter Calrec-konsoles gebruik jy? Is daar funksies wat u werk vergemaklik, u help om 'n produk van beter gehalte te produseer, u werksvloei bevoordeel of u produktiwiteit verhoog het?

A: Tans gebruik ek die Calrec Artemis wat as 48-fader-raam opgestel is, maar ek het eintlik begin om klank op die Alpha te meng. Univision ontplooi tans ook die Apollo, maar ek verkies my geliefde Artemis, en die Summa-konsole vir kleiner produksies.

Die gemak van om die Calrec Artemis op te laai en te stuur, was 'n speletjie-wisselaar. Die konsole stel my in staat om alles intern te doen, en uit die gemak van my mengposisie. Dit het die behoefte om na enige soort pleisterplek te gaan, heeltemal uit die weg geruim, terwyl die buigsaamheid van interne routing my baie tyd bespaar. As dit nodig is, kan ek vinnig die regisseur benodig en by elke verandering aanpas sonder om te sorg dat ek my aandag aan die mengsel opoffer.

Dan is daar die belangrikste deel: die klank. As mengers vergeet ons soms hoe 'n skoon sein ons take drasties kan vergemaklik. Die konsole self is die duidelikste konsole wat ek nog ooit die plesier gehad het om aan te werk. Die geraasvloer is so laag dat dit ondenkbaar is danksy die EQ en kompressor. Daar is geen ongewenste kleur of harmonieke nie, dit is ongelooflik hoe skoon dit klink. Dit laat die elemente toe om net in die mengsel te sit en met mekaar te meng, in plaas van om vir die klankruimte te veg.

Vraag: Kan u dink aan 'n tyd toe die Calrec-konsoles gehelp het om probleme op te los wat u tydens 'n produksie gehad het?

A: Daar was 'n tyd tydens die 2016 Amerikaanse verkiesing dat ons verskeie ateljees moes gebruik, wat verskillende beheerkamers benodig. Ons moes hulle verenig en uit drie ateljees werk gelyktydig met deurlopende vertaling - van Spaans na Engels en Engels na Spaans - na lug, deurgaans. Op 'n stadium glo ek dat ons ongeveer 12-vertalers gelyktydig moes doen. Dit was natuurlik bykomend tot ons talent in die ateljee, gaste en live feeds. Die uitsending is regstreeks op ons twee netwerke uitgesaai en op sosiale media gesimuleer. As gevolg van die buigsaamheid van die Calrec-konsole, kon ek alle klank, vermenging van minus en uitsette (met verskillende verwysingsvlakke) lei sonder om op ander beheerkamers te vertrou vir addisionele I / O of submixing.


AlertMe